Retket ja matkat

VUODEN 2022 TULEVAT MATKAT

- - - - - 

Retki Kristiinankaupunkiin ke 15.6.2022.


Retki on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

- - - - - - 

KAUSTINEN KUTSUU KESÄLLÄ! 

Kuvassa Lapua-Uusi-Guinea -yhtye, kuva Petri Kaipiainen


Lähde mukaan nauttimaan musiikista! Teemme päivän retken Kaustisen kansanmusiikkifestivaalille to 14.7.  Lähtö kaupungintalon edestä klo 12.00, paluu iltamyöhällä.  Jaamme  menomatkalla ehdotuksen päivän ohjelmaksi, tai voit kulkea siellä oman aikataulusi mukaan. Matkan hinta on 68 €, sis. matkan, lipun, ruokailun ja kahvin (mukaan mahtuu 50 henkilöä). Lippu oikeuttaa liikkumiseen koko alueella, ja sillä pääsee kaikkiin sen päivän konsertteihin. 

Viimeinen ilmoittautumis- ja maksupäivä on 17.6. Ilmoittautumiset riitta. koski@netikka.fi tai tekstiviestillä 050 3507748.  Muistathan mainita mahdollisista allergioista.  Maksu yhdistyksen tilille FI58 5670 0820 2942 86,  viite 2215. 

TORSTAIN OHJELMA:

Kaustisen kansanmusiikkifestivaali (Kaustinen Folk Music Festival) on jo yli viiden vuosikymmenen ajan kuulunut Pohjoismaiden ja koko Euroopan keskeisimpiin kansanmusiikkitapahtumiin. 

Festivaali on rakentunut vahvan kaustislaisen pelimanniperinteen pohjalta. Neljän vuosisadan pelimannihenki elää yhä voimakkaana ja dynaamisena Kaustisen seudulla. Kaustisen tunnelma on unohtumaton.

Torstain 14.7. ohjelma on värikäs ja monipuolinen. Musiikki soi neljällä esiintymislavalla lähes kellon ympäri. Muutamia makupaloja: haitaripelimanni Lauri Kotamäen Kotamäki Company, jota on kuvailtu rosoiseksi mutta helläksi rock-yhtyeeksi; keväällä 2018 perustettu Lapua-Uusi-Guinea -yhtye, joka höystää pelimanniperinnettä jazzin, popin ja maailman eri musiikkikulttuurien sävelillä; Gambiasta kotoisin oleva muusikko Dawda Jobarteh sekä laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar Ida Elina ja monia, monia muita. Katso lisää ohjelman aikataulusta https://kaustinen.net/aikataulu-2022/ .  


- - - - - - -

Tutustuminen Strömsöhön 

Emme järjestä yhteistä tutustumista, koska opastetulle kierrokselle mahtuu kerralla vain 20 henkilöä. Muut joutuisivat odottamaan vuoroaan liian kauan. Mutta Strömsö järjestää avoimet ovet kesäkuussa 20-vuotisjuhlan kunniaksi , ja  Vaasan oppaat järjestävät opastettuja kierroksia heinäkuussa. Näistä löytyy tietoa mm. Visit Vaasa-sivuilta

- - - -

Kesäteatteri Lappajärvellä la 30.7., päivänäytös

Tule mukaan teatterireissulle Lappajärven kesäteatteriin!

Musiikkikomedia PESÄNJAKO  la 30.7. 2022.

Lähtö kaupungintalon edestä klo 11.30. Esityksen jälkeen ruokailu (teatteribuffet) hotelli Kivitipussa. 

Matkan hinta 76 €, sis. matkan, lipun ja ruokailun. Ilmoittautuminen alkaa 22.5. Viimeinen ilmoittautumis- ja maksupäivä on 8.7.

Maksut Vaasan kansallisten seniorien tilille FI58 5670 0820 2942 86,  viitenumero 2228.

Ilmoittautumiset kirsi.sand@gmail.com tai tekstiviestillä 050 3373352. Muista ilmoittaa allergioista. 

Hulvaton tarina ja nimekkäitä näyttelijöitä

Pesänjako on rikollisen hauska musiikkikomedia, jossa juonenkäänteitä riittää. Kun löyhämoraalinen asianajaja Jarmo joutuu taloudellisiin vaikeuksiin, hän yrittää huijata rahaa hoivakoti Tuohilehdon asukkailta. Erityisen kiinnostuksen kohteena on varakas pankkiirin leski Miriam. Siivunsa rahoista haluaa myös Jarmon veli, poliisikomisario Pertti “Spede” Pasala. Tarina kietoutuu hulvattomaksi vyyhdiksi Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin musiikin tahdissa. 

Lavalla nähdään huippunäyttelijöitä: Sari Siikander (useat elokuvat ja televisiosarjat mm. Team Ahma), Minna Koskela (monet elokuvat ja tv-sarjat. mm. Kumman Kaa) ja Sami Hintsanen (Tartu Mikkiin juontaja) sekä Mikko Rantaniva, Ville Majamaa,  Pasi Sarikoski, Senni Raappana ja Louie So .

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Näytelmän ohjaa monista menestysnäytelmistä tunnettu Marika Vapaavuori. Pesänjaon on kirjoittanut tekijäkolmikko Jani Karvinen, Sami Hintsanen ja Ville Pusa.

- - - - -


- - - - - - 

Syksyinen retki keskiviikko 14.9. 

Käymme tutustumassa mm.  Anne Mattilan taidekahvilaan Karvialla.


- - - - - 

Teatterimatka  la 22.10 

Menemme katsomaan Tampereen työväenteatteriin musikaalia Come From Away, päivänäytös.

- - - - - - 

Kirkkopyhä Kokkolassa 30.10.2022

Tiedote

- - - - -

VUODEN 2022 TOTEUTUNEET  MATKAT

- - - - - - 

Kulttuurimatka

Sastamala-Tuusula-Kirkkonummi Pokrovan luostari 17.-19.5.2022Matkasimme hieman harvemmin kuljetulla kauniilla lounaissuomalaisella kulttuurireitillä! Kolmipäiväisellä matkalla tutustuimme oppaiden johdolla mm. Sastamalan historiallisiin nähtävyyksiin, hämmästyttävään Villa Royaliin, tuhkasta nousseen Tyrvään Pyhän Olavin kirkon uudenlaisiin kirkkomaalauksiin, Sibeliuksen Ainolaan ja Pekka Halosen Halosenniemeen, idylliseen Pokrovan luostariin…

Ruokailimme mielenkiintoisissa paikoissa, kuten Tyrvään Vanhassa Pappilassa, hyvästä kotiruoastaan tunnetussa Tuusulan Lottamuseon Kanttiinissa ja Kirkkonummella vanhan kartanon maille perustetussa Pokrovan luostarissa. Sen perustajamunkki on entinen menestynyt keittiömestari. Tutustumiskierroksemme aikana luostari oli vielä upeassa pääsiäisasussaan ja puutarhan kevätkukat loistossaan.

Yöpymispaikkamme oli perinteikäs hotelli Aulanko Hämeenlinnassa ja hotelli Gustavelund Tuusulassa. Voit tutustua ohjelmaan klikkaamalla tästä

Kuvia kulttuurimatkastamme

Villa Royal

- - - - - 

Seniorikävely ja soppatykki ti 3.5., Hietasaari

Seniorikävely lähtee Hietasaaren parkkipaikalta klo 12. Kävelemme noin 4 km reitin, joka on merkitty. Kierrämme ensin Hietasaaren ja suuntaamme sitten Vaskiluotoon. Jos haluat kulkea lyhyemmän matkan, voit tulla paikalle myöhemmin ja tehdä itsellesi sopivan osuuden lenkistä.

Soppatykki sijaitsee parkkipaikan tuntumassa, näkyy parkkipaikalle. Lihakeiton tarjoilu aloitetaan klo 13. Annos maksaa 5 €. Keittoa voi ostaa kotiin vietäväksi, kunhan paikalla olevat ovat saaneet osuutensa.

Kysy lisää, jos tarvitset enemmän tietoa riitta.koski@netikka.fi, puh. 0503507748.


- - - - - 

Risteily Uumajaan to 31.3

-  Lähdimme risteilylle Uumajaan torstaina 31.3.2022 uudella Aurora Botnialla! Tapaaminen sataman terminaalissa viimeistään klo 7.30.  Paluu Vaasaan klo 17.00. Hinta 90  €, sisältää lipun, kahvin ja voileivän menomatkalla sekä ruokailun saaristolaispöydässä paluumatkalla.  Emme järjestä yhteiskuljetusta. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään pe 11.3. spostilla paula.lundman@gmail.com tai tekstiviestillä 0500-763086. 

Viimeinen maksupäivä on 11.3.  Paula ilmoittaa maksutiedot ilmoittautuneille. 

Menomatkalle meille on varattu  kokoustila,  jossa tarjotaan kahvia ja voileipä. Jotain pientä ohjelmaa sekä laivan esittelyä on myös suunnitelmissa.  Klo 11.00 ( Ruotsin aikaa) siirrymme nauttimaan  saaristolaispöydästä. Ja Vaasassa olemme klo 17.00.  Meillä on myös yksi hytti käytettävissämme koko matkan ajan. 


- - - - -

VUODEN 2021 TOTEUTUNEET  MATKAT

Something Rotten - Jotain mätää  

Lähdimme matkalle kohti Seinäjokea kaupungintalon edustalta. Matka sujui rattoisasti, kun viimein saimme tavata ystäviemme, vaikkakin naamiotuneina.

Ravintola Almassa söimme hyvät alkupalat ja kanakeiton. Kahvi ja jälkiruoka lopuksi, vaikka kahvi ei uuden tutkimuksen mukaan olekaan suositeltava ruuan jälkeen.

Musikaali oli Törnävän saarella katetussa katsomossa. Tapahtunat etenivät nopeasti, mutta kuorolauluosuuksissa oli vaikeuksia saada sanoista selvää, vaikka äänen voimakkuutta oli runsaasti.

Sään haltija tuli tekemään tepposet kesken näytöksen. Aloitti väliajan jälkeen sadekuurolla ja sen vaimennuttua ja näyttämön kuivauksen jälkeen salamoinnilla sai äänentoiston väliaikaisesti vaikenemaan. Pienen tauon jälkeen siitäkin selvittiin.

Säänhaltijan kasteleman näyttämön kuivaus.
Loppukumarrus

- - - -

Retki Mikkelinsaarille 22.7.2021

Teimme retken Mikkelinsaarille mukavassa säässä hellekauden jälkeen. 

Matkalle lähdimme kaupungin talon edustalta bussikuljetuksella Raippaluodon sillan kupeeseen Berny´s ravintolan satamaan. Siellä siirryimme M/S Corinalle, jolla matkasimme Kummelskäretiin. Matkalla oppaamme Vesa Heinonen kertoi todella kattavasti ja mielenkiintoisesti reitistämme ja sen varrella olevista saarista, karikoista ja niihin liittyvistä tapahtumista.

Perillä katsoimme ensin ympäristöä merivartioaseman päällä olevasta näkötornista. Sen jälkeen nautimme tosi maittavan kalakeiton veneessä.

Lounaan jälkeen kiersimme luontopolun, jonka varrella oppaamme Vesa Heinonen kertoi luonnon ja ihmisten historiasta aina jääkaudesta lähtien.

Paluumatkalla joimme virkistävät kahvit ja juttua riitti, kun näin saimme tavata ystäviämme aidosti kasvokkain.

Klikkaa jotain alla olevista kuvista niin saat näkyviin niiden tekstit ja oikeasta tai vasemmasta reunasta nuolella pääset selaamaan niitä.

Tästä voit katsoa Markku Viitasen kuvaaman videon retkestämme. https://youtu.be/A-A0f3slAVY

- - - -

Alkulassa

Vietettiin mukavaa iltapäivää Alkulassa to 2.9. klo 12 alkaen. Ohjelmassa oli opastusta, lohikeittoa, kahvia ja pullaa sekä tietysti rentoa yhdessäoloa. Pääosin oltiin ulkona. Joukko jaettiin kahteen ryhmään, jotka vuorottelivat opastetun kierroksen ja ruokailun.Pääsimme kuulemaan alueen mielenkiintoisen historian.


Ennen kierrosta alueella oppaamme Marja Paukkunen kertoo yleistä alueen historiasta.

- - - - 

Teatterimatka Seinäjoelle

Lähdimme  teatteriin Seinäjoelle katsomaan Agatha Christien Hiirenloukkua la 16.10.21

Esityksen väliajalla meille tarjottiin kahvit Kansallisen senioriliiton 50-vuotisjuhlan kunniaksi.  Mukana oli jäseniä kaikista Pohjanmaan senioripiireistä.

Lähdimme la 16.10. klo 10.30 kaupungintalon edestä.  Söimme lounaan ennen esitystä.  Paluu Vaasaan n. klo 18.00. 

Vaasan kansalliset seniorit 

psta Paula Lundman 

matkavastaava 

- - - -